Spar penge ved køb af din næste bolig

Et boligkøb er aldrig et billigt køb, og det er mange penge, du skal have op af lommen, når det er tid til at købe dit næste hus eller lejlighed. Derfor kan det være rigtig fedt, hvis du kan spare nogle penge undervejs i processen for at sænke det totale beløb bare en lille smule.

Men hvordan er det, du helst præcist kan spare nogle penge? Her kommer tre, enkle tips.

Brug penge for at spare penge

Det lyder måske åndssvagt at skulle bruge penge for at spare penge, men der er noget om det. For nogle gange kan det være en god investering at bruge nogle penge, der i sidste ende faktisk kan spare en rent økonomisk.

Her tænkes der eksempelvis på en boligadvokat, som kan sikre dig bedst muligt under dit boligkøb. Mange undervurderer de problemer, der kan opstå under køb og salg af en bolig, og det kan derfor være rigtig fornuftigt at have en boligadvokat ved sin side for ikke at komme ud i situationer, der kan koste en dyrt. Du kan hurtigt via en søgning på ”boligadvokat København” eller den by, du flytter til, finde frem til en erfaren advokat, der sikrer dine interesser.

Især i tider, hvor selvsalg bliver mere og mere populært, kan en boligadvokat være behjælpsom, nu der ikke er en ejendomsmægler inde over købet – både når man står som køber men også som sælger af en bolig.

 

Forhør dig hos flere forskellige banker

Det er ingen hemmelighed, at bankerne selvfølgelig også har størst interesse i at tjene penge, når du skal låne penge hos dem. Samtidigt findes der flere forskellige typer lån, og det kan derfor være svært at få et overblik over de forskellige lån og rentesatserne – for får du virkelig det bedst mulige lån?

Det kan derfor være en god idé at forhøre dig hos flere forskellige banker for at sikrer dig bedst økonomisk. Stil dig ikke tilfreds med det første og bedste. Får du et tilbud, kan du nemt skrive til andre banker og høre, om de kan tilbyde dig noget bedre og billigere.

Når du først har fået dig et godt lån, er det ligeledes vigtigt, at du løbende holder øje med bedre og billigere alternativer. En huskeregel er, at tjekke op på sit lån en gang om året. Markedet kan nemlig hurtigt ændre sig, og på bare et år har du ofte mulighed for at få et billigere lån hos din nuværende bank eller opnå et bedre tilbud hos en helt anden bank, der ønsker dig som kunde.

 

Tjek at de større, dyre ting er i orden

Der er nogle områder på boligen, som er dyrere at fikse end andre. Derfor er det en rigtig smart idé at tjekke, at disse er lavet, inden du køber boligen – eller at de projekters pris er modregnet den fulde pris, du ellers står til at skulle betale. Tag og vinduer er eksempler på ting, der hurtigt kan blive omkostningsfulde.

Andre mindre projekter, som ikke er fikset, kan dog være en fordel for dig under købet. Det kan hjælpe dig til at presse prisen ned, så du får boligen billigst muligt. Det er ofte simple ting, som du egentlig selv hurtigt og billigt kan ordne ved hjælp fra en Google søgning på ”slibning af gulv” eller ”opsæt fluenet til dør”. Det kan også være, at det er rækværket, der trænger til en kærlig hånd, eller at de orange vægge inde i stuen skal have nogle lag maling for at stuen igen kan blive pæn og klassisk at se på.

Det kan altså spare dig penge ved at tjekke, at de dyre ting på boligen allerede er ordnet samtidigt med, at mindre projekter, der gør boligen mindre værd, kan hjælpe dig til en lavere pris.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *