Find en billig a-kasse og fagforening

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Hvis du skulle miste dit job og blive arbejdsløs er det vigtigt at du har en a-kasse. A-kassen udbetaler nemlig penge til dig indtil du igen er på arbejdsmarkedet. Udover a-kassen er der også fagforeningen som kan hjælpe dig med juridiske udfordringer i forbindelse med din ansættelse eller fyring. På denne side sætter vi fokus på at finde en billig a-kasse.

Herunder har vi samlet en række annoncer for billige a-kasser. De har hver deres fordele afhængigt af hvilken branche eller hvilket job du har.

[/vc_column_text][medium_spacing][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”removeicons”][vc_column width=”1/3″][icon3 title=”Frie Funktionærer” ]

Frie Funktionærer A-kasse - billig a-kasse

Frie Funktionærer ligger Nr. 1 på Trustpilot og er PERFEKT til dig der er funktionæransat eller selvstændig.

Få økonomisk tryghed med Frie Funktionærer.

A-kasse pr. måned KUN: 461,-

Fagforening fra pr. måned KUN: 69,-

[/icon3][medium_spacing][/vc_column][vc_column width=”1/3″][icon3 title=”Business Danmark”]

Business Danmark - billig a-kasse

Business Danmark er pt. den billigste a-kasse og fagforening. De er eksperter inden for salg og marketing og tilbyder deres medlemmer en masse spændende kurser inden for disse områder.

A-kasse pr. måned kr: 450,-

A-kasse + fagforening pr. måned kr: 617,-

[/icon3][medium_spacing][/vc_column][vc_column width=”1/3″][icon3 title=”Krifa”]

Krifa A-kasse - bedste a-kasse

Krifa er Danmarks 4. største a-kasse og fagforening.

A-kasse pr. måned kr: 469,-

A-kasse + fagforening pr. måned fra: 508,-

[/icon3][medium_spacing][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”removeicons”][vc_column width=”1/3″][icon3 title=”ASE” url=”https://www.prutprisen.dk/a/ase”]

ASE akasse - god a-kasse

ASE er en uafhængig a-kasse og fagforening for både selvstændige, lønmodtagere og studerende. ASE holder med jævne mellemrum arrangementer, der er relevante for selvstændige og iværksættere.

A-kasse for lønmodtagere pr. måned kr: 467,-

A-kasse for lønmodtagere + fagforening pr. måned kr: 534,-

A-kasse  for selvstædige pr. måned kr: 480,-

[/icon3][medium_spacing][/vc_column][vc_column width=”1/3″][icon3 title=”MA A-Kasse” ]

MA A kasse

MA A-Kassen er en a-kasse for højtuddannede akademikere. MA A-Kassen er bl.a. specialister på humaniora, naturvidenskab, kommunikation og meget andet. Er du studerende tilbyder de i øvrigt gratis studiemedlemskab.

 

A-kasse pr. måned fra kr: 474,-

[/icon3][medium_spacing][/vc_column][vc_column width=”1/3″][icon3 title=”Det Faglige Hus” ]

Det Faglige Hus

Det Faglige Hus er en billig fagforening og a-kasse for både lønmodtagere, selvstændige og studerende. Skifter du fra f.eks. 3F sparer du 6.000 kr om året. De tilbyder i øjeblikket 3 måneders gratis medlemskab.

 

A-kasse + fagforening pr. måned kr: 535,-

[/icon3][medium_spacing][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”removeicons”][vc_column width=”1/3″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][icon3 title=”HK” ]

3F

3F er Danmarks stærkeste fagforening og A-kasse. 3F tilbyder 24 timers telefonservice og dagpenge i op til to år (Op til 18.113 kr. pr. måned).

A-kasse pr. måned fra kr: 488,-

A-kasse + fagforening pr. måned fra kr: 874,-

[/icon3][/vc_column][vc_column width=”1/3″][icon3 title=”HK” ]

HK

HK er en stor fagforening der har flere forskellige afdelinger afhængig af hvilken branche du arbejder i. Eksempelvis HK privat, kommunal, handel og stat. Prisen for medlemsskab afhænger af hvilken afdeling du tilknyttes.

A-kasse pr. måned fra kr: 472,-

A-kasse + fagforening pr. måned fra kr: 897,-

[/icon3][medium_spacing][/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

 

Vælg kun en billig A-kasse – hvis det giver mening for dig

Når du skal i gang med at finde ud af, hvad de enkelte A-kasser kan gøre for dig, er det vigtigt at tage dig god tid. Du skal altså ikke bare vælge en billig A-kasse fordi den er billigst. Klik dig ind på hver a-kasse og læs mere om deres fordele, så du er sikker på du finder den rigtige. Det er ofte de små ting, der kan være med til at gøre en stor forskel, og det vil være trist for dig, at du kommer til at vælge forkert, fordi du havde brug for at haste en beslutning igennem eller blot valgt den billigste A-kasse.

En A-kasse er ikke længere bare det sted man får dagpenge fra, når man er arbejdsløs, i dag er der mulighed for at få en lang række af ydelser, når du selv vælger at opsøge dem. Det kan være karriererådgivning, jobsøgning, hjælp med at finde studiejob eller noget helt fjerde. Uanset hvad, har du mulighed for at få meget hjælp fra din A-kasse, når du vælger den rigtige fra start.

Den bedste A-kasse – til dig

Der er ingen tvivl om, at den rigtige A-kasse kan være med til at gøre en stor forskel for dig, hvis du en gang skulle komme til at stå uden arbejde. Men hvilken der er den bedste a-kasse afhænger helt af hvem du er.

Læser du bør du f.eks. finde en A-kasse til studerende. De tager fokus i hvor du er i dit studieliv og at du har en karriere foran dig. Er du allerede på arbejdsmarkedet så er den bedste a-kasse måske branche. Se i vores oversigt ovenfor, for at finde den bedste a-kasse som passer til dig.

Kom i gang allerede i dag, og find den helt rigtige A-kasse, så du også får mulighed for at udnytte de mange ting, der er mulighed for at få fra en A-kasse – selv en billig A-kasse.

A-kasse eller akasse?

Der er lidt tvivl om det hedder a-kasse med en bindestreg eller akasse uden bindestreg. Den korrekte måde at skrive det på er a-kasse. Ordet er en forkortelse af arbejdsløshedskasse.

Mere om at skifte fagforening og arbejdsløshedskasse

Efter finanskrisen er der et stigende antal danskere, som er blevet gjort opmærksom på, at det er en god idé at være medlem af en a-kasse. Hvis man ikke er medlem af en a-kasse, har man ikke ret til at få dagpenge, hvis man skulle være så uheldigt at miste sit job. A-kassen fungerer altså som et økonomisk sikkerhedsnet, når ens jobsituation ændrer sig. Som mange danskere oplevede det under finanskrisen, kan et ellers sikkert job lede til ledighed på et splitsekund. Det har fået mange til at melde sig ind i en a-kasse. Det kan kun anbefales at få meldt sig ind i en a-kasse, hvis man ikke allerede er medlem af en. Mange får det ikke lige gjort, fordi de glemmer det, men når man pludselig står uden job er det for sent.

Tendensen i øjeblikket er dog at mange skifter fra den ene a-kasse til den næste. Når man endelig har været så fornuftig at få meldt sig ind i en a-kasse, vil man selvfølgelig også gerne have noget ud af sine penge. Alle a-kasser udbetaler det samme beløb i dagpenge, men kontingentet kan svinge meget. Mange vil gerne have det billigste medlemskab. Man har fået øjnene op for de såkaldte gule fagforeninger og a-kasser, ofte også kaldet de frie fagforeninger og a-kasser. Denne type er ofte den billigeste, fordi de ikke er medlem af en centralorganisation som de almindelige fagforeninger. Der er både fordele og ulemper ved at vælge de gule frem for de traditionelle, men mange vælger at skifte på grund af den fordelagtige besparelse, der venter dem.

Konkurrence fra de gule fagforeninger

Selvom man har fået øjnene op for vigtigheden af at være medlem af en a-kasse, vil mange stadig gerne spare mest muligt. Det er en udgift, der er nødvendig, men derfor behøver man ikke at betale for meget. Mange af de traditionelle fagforeninger og a-kasser har et meget højt kontingent og derfor mærker de i øjeblikket stor konkurrence fra de gule fagforeninger. De tradtionelle er under centralorganisation og er fagforeninger såsom 3F, HK og FOA. Disse fagforeninger og a-kasser henvender sig til et specifikt område på arbejdsmarkedet og man er derfor sikret kvalificeret vejledning inden for sit eget felt. Hvis man f.eks. arbejder i servicebranchen er det oplagt at være medlem af HK og herved kan man få kvalificeret vejledning på dette område. Det vil derimod ikke give mening at være medlem af FOA, da de henvender sig til et helt andet område.

Det specielle ved de gule fagforeninger og a-kasser er, at de ikke henvender sig til et specifikt felt. De er brede og alle kan være medlem. Det betyder på den anden side også at man ikke kan få den specifikke hjælp og vejledning inden for ens eget felt. For nogle kan dette være en stor ulempe. Hvis man står i den uheldige situation, at man mister sit arbejde, er der mange der kan have brug for kvalificeret vejledning til at komme videre med sin jobsituation. Nogle vil mene at det i den forbindelse kan være en ulempe at være medlem af en gul a-kasse. Når det er sagt, vil alle de gule a-kasser selvfølgelig gøre alt for at du kommer i arbejde igen. Det er i deres bedste interesse at få deres medlemmer i job.

Hvad er en gul fagforening?

Når man er medlem af en traditionel fagforening, støtter man op om fagbevægelsen. For mange er dette vigtigt, da de ønsker at støtte deres eget fag. Hvis man er medlem af en gul fagforening eller a-kasse støtter man ikke fagbevægelsen. For nogle har det ingen betydning, og for dem er det oplagt at være medlem af en gul a-kasse. En af de største og mest kendte gule fagforeninger er Kristelig Fagforening, men der findes også andre spillere på markedet såsom Det Faglige Hus og Business Danmark.

Man oplever ofte at de traditionelle fagforeninger kritiserer de gule fagforeninger. Grunden til dette er at de gule fagforeninger sjældent er med til at forhandle overenskomster med arbejdsgiverne. Kritikken kommer af, at de traditionelle fagforeninger selv må kæmpe for at få en god overenskomst, mens medlemmer i de gule fagforeninger nyder godt at dette, uden at de gule fagforeninger har kæmpet for det. Det kan ofte være hårde forhandlinger, når der skal forhandles overenskomst. De traditionelle fagforeninger mener derfor at de gule slipper lidt for let. Det er dog lige meget for medlemmerne, for de kan alle få noget godt ud af overenskomsterne.

Hvilken type a-kasse skal du vælge?

Hvis du har gået over overvejet hvilken a-kasse du så skal være medlem af, er der en del ting at overveje. For dem, der ikke ved så meget om a-kasser, kan det virkelig være en jungle at finde rundt i. der findes et hav af forskellige a-kasser og derfor kan det være svært at gennemskue, hvilken der passer bedst til ens behov. Først og fremmest skal man vide, at man får det samme udbetalt i dagpenge, uanset hvilken a-kasse, man er medlem af. Det er derfor ikke en faktor, der spiller ind, når du skal vælge a-kasse. Du skal derimod kigge på hvad de forskellige har at tilbyde og til hvilken pris. Det kan også være en fordel at kigge på om det er en traditionel a-kasse eller en gul a-kasse.

A-kasserne er sat i verden for at hjælpe dig med at komme i arbejde igen. Det kan derfor være en kæmpe fordel at være medlem af den a-kasse, som du føler kan hjælpe dig bedst muligt på vej. Hvis du vil være sikker på at du kan få ordentlig råd og vejledning, kan det være en fordel at vælge en traditionel a-kasse inden for dit arbejdsområde. Hvis du arbejder i butik, kan du med fordel vælge at være medlem af HK. Priserne er dog noget højere hos disse, og derfor er der mange der vælger de gule a-kasser. De gule har som sagt ikke fokus på et bestemt erhverv, hvilket kan være en fordel for nogle mennesker.

Hvorfor overhovedet være medlem af en a-kasse?

I Danmark er det ikke lovpligtigt at være medlem af en a-kasse. Det har resulteret i at mange oplever at de pludselig står uden job, men ikke kan få økonomisk hjælp, fordi de ikke er medlem af en a-kasse. Man kan ikke få dagpenge, hvis man ikke er medlem af en a-kasse. Det vil sige, at man ender på kontanthjælp, hvis man pludselig bliver ledig og ikke har udsigt til et nyt job foreløbig. Der er derfor al mulig grund til at være medlem. Man skal tænke på det som en slags forsikring til hvis ulykken skulle ske, at man mistede sit job.

Hovedargumentet for at være medlem af en a-kasse er altså primært økonomisk. Det skal dog siges at der er meget at hente rent karrieremæssigt, når man er medlem af en a-kasse. A-kasserne holder ofte forskellige kurser f.eks. i forhold til videreuddannelse, hvordan man finder drømmejobbet, hvordan man skriver en god jobansøgning og lignende emner. Man kan trække på sin a-kasse og få viden, som man ellers ikke ville have fået. Der er god grund til at være opmærksom på hvad ens a-kasse tilbyder af ydelser, da det kan have stor indflydelse på ens karriere i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *