Du kan spare penge ved at energirenovere

Er din bolig klar til fremtidens krav? Miljøet er skrantende, og de energimæssige krav bliver flere og flere og strengere og strengere. Det er der ikke så meget at sige til. I Danmark udgør energiforbruget i danske hjem for op mod 40 procent af den samlede brugte energi.

Ved at energirenovere nu kan du både spare penge og energi. Du kommer på forkant med udviklingen og skal ikke pludselig påduttes til at energirenovere, når du ikke selv er klar til det. En effektiv energirenovering kan planlægges – vi hjælper dig!

Hvorfor energirenovering?

Inden vi fører dig ud i en omfattende energirenovering, vil det selvfølgelig være på sin plads at fortælle dig om, hvorfor du mere præcist bør energirenovere. Det er selvfølgelig fordi du på sigt kan spare en masse penge, men der også en del andre essentielle grunde, du bør kende til:

 • Du får en lavere varmeregning
 • Du får et mere komfortabelt og sundere indeklima
 • Moderne arkitektoniske løsninger
 • Du øger din boligs salgsværdi
 • Du er klimavenlig og sparer på CO2

Som du kan se, er der ikke så få fordele ved at energirenovere. Læs videre og bliv klogere på, hvad du kan energirenovere.

Hvad er en energirenovering og hvad kan jeg renovere?

Konceptuelt består en energirenovering af 3 step. En energirenovering af boligens klimaskærm og diverse installationer samt en ændring til en mære miljøvenlig adfærd. For at være miljøvenlig skal disse tre elementer kombineres på en hensigtsmæssig måde. Du kan som udgangspunkt energirenovere følgende elementer:

 • Tag- og loftkonstruktion
 • Facade, døre og vinduer
 • Gulv og kælder
 • Ventilation
 • Varmepumpe
 • Solvarme og solceller og så videre

Der er rigtig mange mulige tiltag inden for disse forskelle områder. En af de mest effektive er en hulmursisolering. Som navnet antyder, er en hulmursisolering en isolering af hulrummet mellem yder- og indervæggen. I modsætning til hvad rigtig mange forestiller sig, tager foretagendet ikke særlig lang tid og er ikke særlig omkostningstungt.

Du kan også vælge at skifte dørene og vinduerne ud. Døre og vinduer er ofte et svagt led i forhold til at holde på varmen. En udskiftning af disse kan i mange tilfælde virkelig gøre en forskel.

Kan jeg kombinere klassisk renovering med energirenovering?

Lad os være realistiske. Det er bestemt ikke det mest attraktive kun at renovere med henblik på at energioptimere. En renovering handler traditionelt om at optimere sin bolig i forhold til specifikke ønsker. Det kan være, at man altid har ønsket sig en terrasse eller en anden sal. Du kan dog sagtens kombinere de to ting.

Hvis en kombination af disse to ting bare øger dit incitament til at energirenovere er det bare godt. Hvis du for eksempel gerne vil renovere dit værksted, så den bliver mere egnet frirum for dine interesser som for eksempel jagt, er det bare om at gøre det. I så fald skal du bare huske at benytte dig af byggeentreprenører, der også har fokus på at skåne miljøet, så du ikke får dårlig samvittighed, når du flytter alt dit jagttøj, dine geværer og dine forskellige udmærkelser ud i rummet.

Hvordan sparer jeg penge?

Udover at du på sigt automatisk vil spare penge ved at bruge mindre energi, er der andre muligheder for at lette den økonomiske byrde. Først og fremmest kan du benytte dig af nogle billige håndværkere – det skal dog ikke være på bekostning af kvaliteten eller det miljømæssige.

Derudover er der ved energirenovering mulighed for at søge om lån med billige renter hos realkreditinstitutter og banker. Hvis dette ikke rækker, kan du bøde søge om finansiering hos energiselskaber samt om håndværkerfradrag. Det er dog som regel den givne bygge-entreprenør, der står for ansøgningen omkring håndværkerfradrag.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *