Hvid facade af stor bygning med blå himmel

Andelsbolig venteliste: Kan det betale sig?

Er du skrevet på en andelsbolig venteliste, eller kan du simpelthen ikke finde en venteliste? Så er du ikke alene. Det er faktisk et ganske konkret problem. Ejendomsmæglere fører som regel ikke andelsboliger. Når du leder efter en andelsbolig, kan det være svært at finde ud af hvor du skal starte. Der findes en voksende interesse og et voksende marked for andelsboliger. Men der findes ikke et system, der gør det nemt og overskueligt at finde dem, som det findes for ejendomsboliger.

Men det gør det nu. Med hjælp af en ny andelsbolig portal kan du gå på jagt efter din drømme-andelsbolig, uden at du behøver at gå igennem den frustration som tidligere søgende har oplevet.

En portal til andelsboliger gør det overskueligt

På Flatr, som den nye andelsbolig portal hedder, kan du finde andelsboligforeninger i hele Danmark. Du kan finde en andelsbolig venteliste og skrive dig op. Og du kan også bruge portalen til selv at lave en andelsboligforening og en tilhørende venteliste.

Det er så nemt at det er næste uvirkeligt. At lave en andelsboligforening fra bunden lyder for de fleste som et bureaukratisk mareridt. Men sådan er det slet ikke på Flatr. Der tager det under et halvt minut. Det eneste du skal nemlig gøre er at udfylde et par felter:

  • Navnet på foreningen
  • Din e-mail adresse
  • En adgangskode

Og vupti, så har du oprettet en andelsboligforening. Senere kan du så udfylde flere poster, oprette interne og eksterne ventelister etc. Det er pærelet.

Hvorfor vælge en andelsbolig?

Andelsboliger er stigende populære, og det har forskellige årsager. En andelsbolig er nemlig en rigtig god løsning, hvis ikke du kan eller vil kaste dig ud på boligmarkedet. Det kollektive element i en andelsbolig gør andelsboliger meget billigere.

I mange år har andelsboliger været mindre populære, fordi de var meget bøvlet at sælge. Sådan er det ikke længere og derved er den største forhindring opløst.

En andelsbolig er også en god løsning hvis du ikke har penge til at købe en ejendomsbolig. Og det er der efterhånden ret mange der oplever. Boligpriserne i de store byger som København, Århus etc. er i dag så høje, at du skal have en indkomst der ligger tydeligt over medianindkomsten i Danmark. Dvs. at indkomsten fra ellers rimeligt velbetalte og sikre jobs som sygeplejerske, lærere, pædagoger, politibetjente etc. ikke er nok til at du kan købe en bolig.

Hvorfor leje, bør du spørge dig selv

Så skulle man tro at det måske er bedre at leje, når ejendomspriserne er så høje? Tro om. Ventelisterne i boligforeningerne er så lange, at de tælles i årtier. Og på det private lejeboligmarked skal du regne med svimlende indskud. Fx vil en 3-værelses lejlighed på Østerbro koste dig omkring 10.000,- i månedlig leje. For at kunne flytte ind skal du så af med 3 gange husleje som depositum samt forudbetale 3 måneders husleje. På den måde skal du af med 60.000,- danske kroner for at få fat i en lejekontrakt. Det er 60.000 kroner som du ikke kan bruge til andet. Mod denne baggrund bliver en andelsbolig pludselig meget attraktiv.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *