kvinde flytter

Spar penge, og forsikr dig under en flytning

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejdet med de hjemmesider, der linkes til.

Står du overfor en flytning, kan det være en god ide med en forsikring. Under en flytning er der ofte mange mennesker i gang et sted. Og risikoen for, at dele af dit indbo bliver skadet eller forsvinder, kan være forholdsvis høj.

Der er forskel på, om du vælger et flyttefirma eller vælger at gøre det selv. Med et firma har de ansvaret for, at dine ejendele kommer sikkert til din nye adresse. Med hjælp fra venner findes der ikke et juridisk erstatningsansvar.

Flytter du med flyttefirma?

Hvis du flytter med flyttefirma, kan det spare dig for en masse tid. Skal du flytte til smilets by, Aarhus, kan du kontakte Havkrog Flytteforretning. Når flyttefirmaet skal flytte dine ejendele, kan der i nogle tilfælde opstå skader i hjemmet. Og her er det en god ide med en indboforsikring.

Det er som udgangspunkt flyttefirmaets ansvar, hvis der sker skader på indbo eller ejendele i forbindelse med flytning. Men i nogle tilfælde kan der opstå tvivl om, hvorvidt en given skade allerede var til stede. For din egen sikkerheds skyld kan du tage billeder af alle dine ejendele og særligt udsatte steder i dit hjem i forbindelse med flytningen.

Under transporten er det firmaets ansvar, at dine ejendele bliver behandlet korrekt og kommer frem til din nye adresse i ordentlig stand.

Når du får hjælp af andre

Uanset om du får hjælp af din familie eller dine venner, vil samme ansvar være gældende. Hvis din ven kommer til at ødelægge en vase, er der ikke noget juridisk erstatningsansvar. Selvom din ven har en ansvarsforsikring, vil denne formentlig ikke dække skaden.

Det vil sige, at det er dit ansvar, hvis dine flyttehjælpere ødelægger en eller flere af dine ejendele. Og det er en risiko, som du må acceptere.

Hvis du selv vælger at transportere dine ting under en flytning, dækker din forsikring, hvis der måtte opstå nogle problemer. Det gælder, uanset om transportmidlet er en lånt eller lejet trailer eller lastbil. Dog bør du sikre dig, at bilen er kaskoforsikret. Og hvis der er selvrisiko på bilen, bør du kende størrelsen og vilkårene.

Nogle af mine ejendele er forsvundet?

Hvis du mister en eller flere ejendele under en flytning, er det underordnet, om du får hjælp af et flyttefirma eller dine venner. I begge tilfælde skal du kunne dokumentere den ejendel, der er forsvundet. Det kan være en hel flyttekasse, hvorfor det vil være hele indholdet heri, du skal kunne dokumentere.

Derfor er det en god ide at notere alt ned, når du pakker. Ligeledes kan du sætte mærker på kasserne, som har et nummer. Og dette nummer svarer til særlige ejendele på din liste. Hvis du vil sikre dig endnu mere, kan du tage billeder af flyttekassernes indhold.

Hvis du vil være sikker på, at flyttefirmaet tager ansvaret i sådan et tilfælde, skal du lade flyttefirmaet pakke dine ting ned. Her udarbejder de selv en pakkeliste. Du kan bestille et flyttefirma til privat flytning hos Havkrog Flytteforretning.

Forsikring ved opmagasinering?

Hvis du skal opmagasinere dine ejendele i en periode, vil din indboforsikring dække. Dog er det vigtigt, at du giver forsikringsselskabet besked. Du skal oplyse, at dit indbo bliver opbevaret et andet sted end den adresse, der er tilknyttet Folkeregisteret.

Hvis du opmagasinerer hos venner eller familie, dækker din egen indboforsikring, som stod dine ting hjemme hos dig selv. De fleste indboforsikringer kan dække to adresser i op til tre måneder, uden forsikringsselskabet gør indvendinger. En tidsperiode over dette skal accepteres hos selskabet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *