Der er mange ting, man skal tage højde for, hvis man skal udskifte sin gamle og udtjente industriopvaskemaskine, eller blot overvejer sine muligheder for at investere i én ny. Der findes mange forskellige modeller på markedet, dog er det oftest Zanussi og Hoonved, der bruges i storkøkkener på hospitaler, plejecentre, skoler og andre institutioner. Det anbefales at man køber en industriopvaskemaskine med både indre og ydre rustfrit stål, da dette mindsker arbejdsbyrden omkring rengøring af denne og fremtidig giver et mere æstetisk udtryk til ens køkken og eventuelle opvaskerum, et stilrent udtryk.
Hvis man ønsker at se nogle af de mange varianter af industriopvaskemaskiner, der er på markedet og søge tilbud på disse så find dem her, samt meget mere information om hver model, samt hvilke fordele og ulemper denne vil have i forbindelse med dit forbrug. Det første man skal tage højde for er naturligvis størrelsen af den industriopvaskemaskine man ønsker at kigge på, der er stor forskel i størrelsen og brugen af denne, alt efter om den skal stå ovenpå bordet, i forlængelse med dette eller under bordet. De mindre opvaskemaskiner beregnet til at stå under bordet er praktiske i små køkkener.
Tænk på miljøet, når du vælger industriopvaskemaskine
En af de ting, der vigtigt at have in mente når man kigger efter en ny industriopvaskemaskine er dens påvirkning af miljøet, i storkøkkener på forskellige institutioner skal man ofte køre mange vaske igennem på en dag, hvortil der naturligvis skal bruges både vand og sæbe for at køkkenelementerne og servicen bliver ordentlig rene. Derfor er det vigtigt, at man vælger en maskine, der sparer på vandforbruget og dertil ikke skal bruge så meget sæbe, da dette udledes via rør til kloaksystemerne, hvor der kan dannes sæbepropper og derved tilstoppe afløbet. Har man plads kan det derfor nemt betale sig, miljømæssigt set, at vælge en større hætteopvaskemaskine, fremfor den mindre underbords-model, da de større ofte bruger mindre vand til en opvask. Man bør derfor også tænke på, hvor ofte man har behov for at dræne maskinen for vand og genopfylde den.
Forarbejde giver mindre vandspild og sparer på regningerne
I forbindelse med industriopvaskemaskiner kan man i langt de fleste tilfælde finde nogle, der kan genbruge det samme vand og sæbe til flere vaske. Her skal man dog sørge for at forarbejdet er i orden inden man kommer køkkenelementer og service i maskinen, da gamle madrester kan forringe renligheden af vandets kvalitet og samtidig forringe kvaliteten af selve opvasken. Sørger man derimod for at skylle tingene grundigt af inden disse kommes i maskinen, er der derimod mere tale om en desinfektion ved næsten kogende vand og sæbe, i forhold til en reel opvask. Det kan derfor betale sig at hyre en opvasker som fast personale, hvis opgave er at passe maskinen, sådan som man gør det på mange restauranter, da det især er her dette bruges. På samme måde sørger man også for at industriopvaskemaskinen ikke tilstoppes af gamle madrester som skal rengøres manuelt.