fortrydelsesret

Forbrugslån: Du har en fortrydelsesret på 14 dage

Overvejer du at tage et forbrugslån online? Der kan være mange grunde til, at du gerne vil tage et forbrugslån. Mange danskere føler, at banklån er en lang og besværlig process. Man skal tilmed stille sikkerhed i form af hus eller bil for at få sit lån godkendt og udbetalt. Hvis du ender med ikke at kunne betale tilbage, kan banken skaffe pengene gennem de ting du har stillet som sikkerhed.

Banken vil desuden gerne have en redegørelse for, hvad du ønsker at bruge pengene på. Med et forbrugslån skal du ikke forklare, hvad du ønsker at bruge de lånte penge på. Du kan låne til hvad du vil – for eksempel til en dejlig ferie sydpå, en ny bil eller bare ren og skær forkælelse. Det er helt op til dig! Med et forbrugslån online går processen desuden væsentligt hurtigere end når du går i banken. Du kan ofte få udbetalt dine penge efter bare én til to dage. Før du tager et forbrugslån, er det en god idé at sætte sig ind i forbrugslånets ABC. Så er du sikker på, at forbrugslån er noget for dig.

Lån uden sikkerhed – fordele og ulemper

Når du ønsker at tage et forbrugslån uden sikkerhed, er det en god idé at sætte sig ind i fordele og ulemper ved denne type lån. Så ved du hvad du går ind til, og du kan bedre tage en informeret beslutning. En stor fordel er, at du naturligvis kan låne til lige det du mangler.

Banken spørger dig ikke, hvad pengene skal bruges til. Du kan altså låne til ting, som banken normalt ikke ville acceptere. At du har pengene på kontoen allerede én til to dage efter ansøgningen gør, at du hurtigt og nemt kan få finansieret drømmen. Vidste du også, at der ikke er nogen grænser for beløbets størrelse ved et forbrugslån? Du kan låne alt fra 100 til 500.000 kroner med et forbrugslån, alt afhængig af udbyderen.

Der findes naturligvis også ulemper, når det kommer til lån uden sikkerhed online. Du skal være ekstra opmærksom på de ting, der står med småt. Når du skal tage et lån uden sikkerhed, er det en god idé at kigge efter ÅOP. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og er de samlede årlige udgifter du får i forbindelse med dit lån. Sørg for, at du kan betale lånet tilbage hver måned, så du ikke ender i en ond cirkel.

Du skal helst ikke ende med at bruge hele dit rådighedsbeløb hver måned på at betale et lån tilbage, for derefter at tage et nyt lån, bare for at få råd til at leve. Du kan læse meget mere om lån uden sikkerhed på PengePartner.

Du har fortrydelsesret

Vidste du, at du i forbindelse med et forbrugslån får hele 14 dages fortrydelsesret? Fortrydelsesretten gælder fra den dag, hvor låneaftalen er indgået, eller fra den dag, hvor du modtager dine aftalevilkår. Fortrydelsesretten er til for dig som forbruger. Måske har du taget et lån, for derefter at indse, at du egentlig ikke har råd til lånet. Du har måske gjort op med dig selv, at din økonomi faktisk ikke kan klare et forbrugslån.

Og hvis din økonomi ikke kan klare et forbrugslån, kan det blive rigtig dyrt for dig i afdrag og renter. Når du har besluttet dig for at fortryde dit lån, skal du meddele det til låneudbyderen og følge de anvisninger du allerede har aftalt med låneudbyderen. For at have dokumentationen i orden kan du fortryde skriftligt. Så kan du altid bevise, at du faktisk gav udbyderen besked. Inden 30 dage skal du have tilbagebetalt lånebeløbet og eventuelle renter for perioden. Herefter skal låneudbyderen tilbagebetale eventuelle gebyrer, som du betalte ved låneindgåelsen.

Kilde www.forbrug.dk

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *