Sammenlign forsikringer og find den billigste

Sammenlign forsikringer og find den billigste

For de flestes vedkommende er forsikringer ikke det mest spænende at tale om. De fleste ved dog også, at det er en nødvendighed at tage stilling til det fra tid til anden, og alle syntes også, at det er rart at være dækket, når uheldet er ude.

Når man vælger forsikring, har de fleste fokus på at få det billigst mulige alternativ. Når uheldet er ude, og skaden er sket, er det dog det væsentligste, hvordan forsikringen dækker. Du bør derfor gøre op med dig selv, hvordan du vil stilles, og hvordan du sover bedst om natten.

For at finde frem til den billigste og bedste forsikring bør du ikke gå med den første, og den bedste forsikring du finder. I stedet bør du indhente tilbud fra flere forskellige selskaber, sammenligne og dermed finde det billigste alternativ.

Indhent nemt forskellige tilbud

Der er i dag stor gennemsigtighed på forsikringsmarkedet. Det betyder, at det er nemt og hurtigt at nå frem til forskellige alternativer, og selskaberne konkurrerer om at give dig det bedst mulige tilbud, så du vælger at blive kunde hos netop dem. Den øgede konkurrence betyder, at der på markedet, er en gennemsnitlig fair og fornuftig prisfordeling.

Via sammenligningssider som fx forsikringsportalen.dk kan du nemt og hurtigt indhente flere forsikringstilbud på én gang. Du kan målrette søgningen, så du søger på en bestemt forsikring, fx indbo, eller du kan få flere tilbud ad gangen, fx indbo, ulykke, hus m.m.

Vurdér dækningen

Når du har indhentet flere forskellige tilbud, er det vigtigt, at sammenlign forsikringer, og der ikke blot vælges det billigste alternativ. Dette skyldes, at det ikke nødvendigvis er sikkert at den billigste mulighed, også er den der dækker bedst. For at sikre optimal dækning bør du gøre dig klart hvad dit behov er, og gå efter et forsikringsselskab, der kan tilbyde netop dette – til den mest fair pris.

Det er vigtigt at være forsikret godt nok, men der er ingen grund til at være over-forsikret. Derfor bør du heller ikke gå efter forsikringer, der tilbyder alt muligt, som du ikke har behov for. Vær derfor realistisk i forhold til hvad du har behov for, både i forhold til ikke at være over-forsikret, men også i forhold til at kunne sove trygt om natten.

Husk forsikringstjek og saml forsikringerne

Når du har sammenlignet forsikringer, vurderet dækningen og valgt netop den forsikring der passer dig bedst, kan du sove trygt om natten. Det er dog væsentligt at gennemgå dine forsikringer indimellem, for at sikre dig at du fortsat har den bedste og billigste dækning. Ikke at dækningen eller prisen nødvendigvis ændrer sig, uden du har fået besked, men fordi der med tiden kan komme andre udbydere af forsikringer, der kan gøre det billigere eller bedre.

Få derfor, fx hver år eller hvert andet år, lavet et forsikringstjek og gennemgå dine forsikringer, samt indhent eventuelt nye tilbud for at se om der er noget der kan forbedres.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *