Moderne køkken

Sådan opvarmer du dit hjem billigt

Der er flere muligheder hvis du ønsker at spare penge på din varmeregning og ønsker at opvarme dit hjem billigt. En af mulighederne er at skifte dit gamle olie- eller gasfyr ud med en varmepumpe. F.eks. en af Toshiba varmepumper kunne være en mulighed.

Ud over at udskifte fyret er det en god ide at få tjekket dit hus og se om det er muligt at få lavet en hulmursisolering.

Hvorfor er et skift til Toshiba varmepumper en god ide?

En varmepumpe er effektiv i drift. Især et væske til vand anlæg er effektiv. Anlægget anvender varmen i jorden og omdanner den til varme, der kan bruges til opvarmning af din bolig. Det specielle ved et varmpumpe anlæg er, at der for hver kW el der bruges til at drive anlægget produceres det 3 kW. Et traditionel fyr producere typisk 1-1. Det betyder, at der er en årlig besparelse på omkring 12.000 kr. ved at skifte og et anlæg er som regel betalt efter en 5-7 år.

Udover at der er mange penge at spare ved at udskifte til en varmepumpe, er Toshiba varmepumper en god varmepumpe at undersøge, er der flere andre fordele ved et skift. Blandt andet at det er en langt mere CO2 venlig energikilde og der er minimal vedligeholdelse ved et anlæg.

For at en varmepumpe skal fungere optimalt, er det nødvendigt at boligen er velisoleret.

Hulmursisolering er en billig måde at spare på varmeregningen

Hvis din bolig er fra før 1980erne er det muligt at der er penge at spare ved at få lavet en hulmursisolering. Det er billigt og effekten er markant. Hvis det er muligt at få lavet en hulmursisolering, vil det være muligt at spare op til 15.000 kr. årligt på varmeregningen. En isolering alt afhængig af omfanget et sted mellem 10-30.000 kr. så investeringen er hurtigt betalt. Det er nødvendigt at få en ekspert ud og vurdere, om det er muligt og lave selve isoleringen.

Pillebrændeovn

Et alternativ eller et supplement til et olie- eller gasfyr kan også være et pillebrændeovn. Selvom at det koster omkring 10.000 kr. at anskaffe sig et pillebrændeovn, er der mange penge at spare på elregningen, ved at benytte en pilleovn. De høje olie og elpriser gør, at det er billigere at fyre med træpiller, er langt mere økonomisk, samtidig med at det er en langt mere CO2 venlig løsning, da det er muligt at erstatte de fællede træer med nye.

Et pillebrændeovn er langt mere teknisk avanceret end en traditionel brændeovn. Ovnen har et automatisk indføringssystem, fra magasinet til ovnen og justeres ved hjælp af en termostat, som sikre at der ikke bliver brændt mere brændsel end nødvendigt. Samtidig med at har pilleovnen en blæser, der blæser den varme luft ud i rummet, så den dækker et større areal. Det er også muligt via kanaler at opvarme resten af huset. Der er en forventet besparelse på omkring 15.000 kr. ved at skrifte til en pillebrændeovn.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *