Hvordan finder jeg den billigste forsikring?

Når du skal skifte bil, ved du som regel ret præcist på forhånd, hvad du har brug for. Skal den være stor eller lille? Ny eller brugt? Familiebil eller egobil? Dermed ved du, om du kan forvente en høj pris eller en lav pris.

Med forsikringer er det lidt anderledes. De færreste af os ved på forhånd, hvad det er, vi har brug for. Først og fremmest, fordi det kan være svært at overskue, hvad det er muligt at købe. Selskaberne har forskellige basisdækninger og tilvalgsdækninger. Det gør unægtelig prissammenligninger lidt sværere.

Findes der billige forsikringsselskaber?

I dele af pressen er det populært en gang imellem at lave prissammenligninger mellem selskaberne. Det foregår ved, at der konstrueres 25 – 30 familier, som får beregnet et tilbud fra diverse forsikringsselskaber. Det selskab, der har den laveste gennemsnitspris, kåres til at være det billigste.

Men det er langt fra sikkert, at det selskab vil være det billigste for dig. Alle de store selskaber har mindst 100.000 prisparametre, som de vægter forskelligt. Derfor skiftes de selvfølgelig også til at være billigst i de test, der laves. Det hele afhænger af, hvilke familietyper, der vælges.

Faktisk er det sådan, at hvis din nabo får et godt konkurrencedygtigt tilbud fra et selskab, er det langt fra sikkert, at du kan få et tilsvarende tilbud. Så det er umuligt på forhånd at sige, hvilket selskab, der er billigst.

Alle selskaber prøver at sammensætte deres priser sådan, at det afspejler deres risiko ved at have lige præcis dig som kunde. Men de kender dig jo ikke dig på forhånd, så det foregår ved hjælp af en lang række gennemsnitstal for personer, som ligner dig.

I sidste ende vil den pris, du skal betale for en forsikring, afhænge mere af, hvem du er, end hvilket selskab, du vælger.

Så hvis du vil vælge ud fra, hvilket selskab, der er bedst, skal du kikke på, om det har høj kundetilfredshed, har lokalt kontor i nærheden af dig, har en god skadesbehandling, er kundeejet, eller hvilke andre faktorer, der har betydninger for dig.

Kan man sammenligne priser på nettet?

Ja, det kan man godt.

Alle forsikringsselskaber har beregnere på deres hjemmesider. Her kan du indtaste en række oplysninger om dig selv og din husstand og få et konkret tilbud på en konkret forsikring. Derefter kan du sammenligne priserne hos de forskellige selskaber.

Et af selskaberne vil være billigst på bilforsikring og et andet vil være billigst på indboforsikring. Men selv om du er grundig og har brugt tid på at sikre dig, at du har beregnet priser på de samme forsikringer med de samme basisdækninger, er det stadig ikke sikkert, at du har fundet de bedste priser.

Forsikringsselskaberne giver dig nemlig kun en pris på en bestemt forsikring. De fortæller dig ikke, hvad det koster at være kunde hos dem.

Hos langt de fleste selskaber får man nemlig en rabat for at samle alle sine forsikringer, det vil sige mindst 3 ud af følgende:

  • Husforsikring
  • Bilforsikring
  • Indboforsikring
  • Ulykkesforsikring

Så har du brug for mere end 2 forskellige forsikringer, vil du i rigtig mange tilfælde have fordel af at samle dine forsikringer hos et enkelt selskab – også selv om det selskab ikke har den laveste pris på alle forsikringerne set enkeltvis.

En sammenligning på nettet giver derfor kun mening, hvis du kun har brug for en bestemt forsikringstype.

Så hvis du virkelig gerne vil have den laveste pris, er du nødt til at sammenligne hele forsikringspakken. Det kræver, at du indhenter konkrete tilbud fra forskellige selskaber.

Kan man få hjælp til at finde den rigtige forsikringspakke til den rigtige pris?

Har man rigtig mange forsikringsbehov, kan man vælge at kontakte en forsikringsmægler, der forhandler med selskaberne på kundes vegne og finder frem til det helt rigtige tilbud. Men det koster penge, og det er kun attraktivt for de færreste.

Hvis man vil gøre det selv, kan man få hjælp af en særlig forsikringsberegner som denne.

Her kan du uforpligtende indtaste dine data, hvorefter programmet opstiller et forslag til en komplet forsikringspakke tilpasset dig og din husstand. Ved hjælp af en række hjælpetekster kan du selv tilpasse pakken yderligere til dine individuelle behov. Når du har godkendt forsikringspakken, giver tjenesten dig hjælp til at indhente tilbud, som du på forhånd kan vide er direkte sammenlignelige og som viser lige præcis den pris, du skal betale for at være kunde hos selskabet. Det er nemt, det er hurtigt og det er gratis.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *